miércoles, 1 de febrero de 2012

Antoni Castells impulsa el grup d'opinió EuropeG

Antoni Castells impulsa el grup d'opinió EuropeG

L'exconseller d'Economia i Finances de la Generalitat Antoni Castells ha impulsat el grup d'opinió i reflexió EuropeG, que té com a objectiu analitzar els fets més rellevants en l'economia i la política econòmica de Catalunya, l'Estat espanyol i Europa per oferir propostes i contribuir a crear una opinió qualificada sobre aquests temes. Castells estarà acompanyat en aquest grup pels professors Manuel Castells, Josep Oliver, Emilio Ontiveros i Martí Parellada. La professora de la UAB Gemma Garcia serà la coordinadora del grup d'opinió.
EuropeG basarà la seva activitat en tres grans línies d'anàlisi: la crisi de l'euro i el futur de la UE, la sortida de la crisi econòmica a l'Estat espanyol i les transformacions del model de competitivitat, i la fiscalitat i l'estat del benestar. El grup presentarà a principi de març el seu primer informe centrat en la crisi de l'euro. “Buscarem un consens per mirar d'aconseguir una transversalitat en els temes que analitzarem”, va indicar ahir Castells en una trobada amb la premsa per a la presentació del grup.
Cada tres mesos, EuropeG presentarà un informe que reculli la seva posició sobre les propostes que analitzarà. A més, també té previst celebrar reunions obertes a persones alienes al grup per enriquir els seus informes